Archivering door de Koninklijke Bibliotheek

Nieuws

.

Deze week kreeg ik een heel mooi bericht van de Koninklijke Bibliotheek (KB) met de mededeling dat men mijn website wil gaan archiveren, of zoals de KB schrijft:

In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange termijn bewaren. Het gaat om de website en eventuele bijbehorende subdomeinen die toegankelijk zijn via de volgende URL(s):
https://woutervanheiningen.wordpress.com/

Als nationale bibliotheek is de KB wettelijk verantwoordelijk voor het verzamelen, beschrijven en bewaren van in Nederland verschenen publicaties, al of niet elektronisch. De KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden voor toekomstige generaties en ze te behoeden voor verlies door bijvoorbeeld technologische veroudering.
Om die reden archiveert de KB websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet.

Je begrijpt dat ik zeer vereerd ben met dit bericht en het feit dat men mijn website als zodanig heeft gewaardeerd.

.

Geplaatst op 15 augustus 2018, in Bibliotheken, Over Poëzie, websites over poëzie en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

  1. Gaaf! Mooi nieuws! Volgens mij zijn ze nog bezig met het uitzoeken van hoe ze het voor elkaar kunnen krijgen om Straatpoezie.nl te archiveren 🙂 Die constant veranderende database maakt het niet makkelijk 😉

  2. Fijn om appreciatie te krijgen voor iets waar ge u elke dag opnieuw voor engageert. Proficiat, puik werk!

  3. Een eer om dit te ontvangen en terecht,proficiat!

  4. Gefeliciteerd 😉 je hebt het ook wel verdiend vind ik. Volgens mij is er verder geen persoonlijke site die poëzie in Nederland zo breed uitlicht. Hij is in de afgelopen jaren enorm gegroeid in diversiteit en lezers. Een plezier om zo nu en dan even in te duiken.

  5. Gefeliciteerd! Ik lees jouw posts met veel plezier.
    Het is een prachtige bloemlezing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: