Duingedicht

Tussen Scheveningen en Kijkduin

.

Ik woon vlak bij Scheveningen en al wandelend door de duinen tussen Scheveningen en Kijkduin kwam ik dit bouwwerk tegen. Of het een functie heeft en welke dat dan is weet ik nog steeds niet. Volgens mij is het er vooral neergezet om de fietsenstalling ‘smoel’ te geven maar het gedicht op de ronde betonnen wand mag er zijn. En het past mooi in de categorieën Gedichten op vreemde plekken en Gedichten in de openbare ruimte.

.

Terugkeer naar het stille strand

bijzaken verwaaien

.

Zee golft door in duinen

branding ruist in de kruinen

.

Hier is ruimte

om lief te hebben

.

IMG_1378

Geplaatst op 16 oktober 2015, in Gedichten in de openbare ruimte, Gedichten op vreemde plekken en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Knap. Ik ben dol op poezie hier en daar op een plaats waar je die niet verwacht; In Gent vind je ook op hoekjes en pleinen poezie vaak van een héél grote schoonheid; Een moment om stil te staan en te genieten hé

  2. Beste Wouter,

    Het is een transformatorhuisje voor de strandpaviljoens. Een noodzakelijk kwaad, door een architect vormgegeven die er een bunkerachtige golf van heeft gemaakt om het niet teveel te laten detoneren. Er bleek echter vaak graffiti op te komen. Na lang zoeken naar een geschikte tekst heb ik toch zelf het gedicht geschreven voor deze locatie. Omdat het veel voeten in de aarde had het te realiseren/uit te laten voeren wilde ik niet dat men zou denken dat het om mijn belang ging. Vandaar dat mijn naam ontbreekt. Ook omdat ik het mooier vond zonder.

    Zie ook http://www.duindichter.blogspot.no
    en http://www.overmijnschouder.blogspot.nl

    Groet, Eric

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: