Nieuwe poëzie initiatieven

Dichtpodium het Kapelletje en Werklicht Open Podium

.

Het is alweer even geleden dat ik hier schreef over de verschillende poëziepodia in Nederland (wie nog tips heeft; ik hou me aanbevolen). Sinds kort is er een nieuw initiatief van Reinier van Mourik en Frank Vingerhoets in het Kapelletje in Rotterdam en er is het podium van Werklicht (dat al langer bestaat) ook in Rotterdam georganiseerd door Irene Siekman.

Dichtpodium  het Kapelletje

Het podium het Kapelletje is in theater het Kapelletje aan de v.d.Sluijsstraat 156 ( ingang Schiekade of ) in Rotterdam en wordt georganiseerd van 14.00 uur t/m 16.00 uur. Het eerst volgende podium is op zondagmiddag 12 april met o.a. Daniël Dee, Els Staneke, Frank Vingerhoets en Eddy Geerlings met muziek van het Silver Lining Vocal Trio.

Meer informatie vind je op https://www.facebook.com/events/822767747783252

Kapelletje

kapelletje 2

.

Werklicht Open Podium

Werklicht is theater/podium en expo op Zuid oftewel een kleinschalig theatertje in Rotterdam Zuid. Werklicht is gesitueerd aan de Putsebocht 74a en 78b. Het Open Podium is één van de vele activiteiten die in Werklicht worden georganiseerd voor met name de inwoners van Bloemhof (de wijk waarin Werklicht ligt). Enthousiaste vrijwilligers en professionals zorgen ervoor dat er voor bewoners van Bloemhof en andere belangstellenden van alles te bekijken, beleven en vooral ook te doen is op het gebied van theater, toneel, exposeren, voordragen en ontmoeten. Kunstenaars en artiesten zorgen ervoor dat er daadwerkelijk iets te zien en te beleven is. op zaterdag 11 april wordt er een Open Podium georganiseerd. Een ieder kan zich opgeven met zang, dans of poëzie. Het Open Podium duurt van 20.30 tot 23.30 en iedere deelnemer krijgt 10 minuten.

Meer informatie vind je op  https://www.facebook.com/events/741800369269597

.

werklicht

RiaWerklicht

Geplaatst op 4 maart 2015, in Poëziepodia en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Neem eens een kijkje bij Schrijven op Locatie Alphen aan den Rijn http://bibliotheekrijnenvenen.nl/activiteiten/Schrijven-op-locatie.html
  Van harte aanbevolen!

 2. De Reizende Dichters van Goeree-Overflakkee organiseren regelmatig een Literair Café. Het komende is op 28 maart. zie verder: http://oogo.cultuurpleingo.nl/ en https://www.facebook.com/oogo25

 3. Frank Vingerhoets

  hallo Wouter,

  bedankt voor je vermelding!! Misschien zie ik je op 12 april!?

  groetjes Frank http://www.123website.nl/frankvingerhoets

 4. Voor wie het nog niet wist: in Spijkenisse organiseer en presenteer ik het Podium “LiteRAR en Muziek”. In principe de derde zondagmiddag van de maand (behalve mei/juni/juli/augustus en december). Aanvang 2 uur, toegang gratis.

 5. Ook in Schiedma oprganiseer en presenteer ik een podium: “MUZIEK EN POËZIE

  • Sorry, moet zijn:
   Ook in Schiedam organiseer en presenteer ik een podium: “MUZIEK EN POËZIE bij Asher aan de Schie”. Locatie: café chantant restaurant Asher, Hoogstraat 124, Schiedam. De eerste zondagmiddag van de maand, tenzij anders aangekondigd (niet in juni/juli/augustus en december). Toegang gratis. Open podium.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: