Bukowski ontdekking

Bukowski.net

.

Al jaren lang ben ik een groot liefhebber en bewonderaar van het werk van Charles Bukowski. In eerste instantie vooral van zijn proza maar de laatste jaren steeds meer ook van zijn poëzie. Op het internet kwam ik de website http://bukowski.net/ tegen. Een website vol schatten als het om Charles Bukowski gaat. Niet alleen ontzettend veel informatie over hemzelf en een mooie tijdlijn van zijn leven maar vooral prachtige afbeeldingen van originele manuscripten en gedichten.

.

Een paar mooie voorbeelden :

.

poem1

poem 2

Kortom voor de ware liefhebber van deze bijzondere schrijver/dichter/kunstenaar een website om te onthouden.

Tot slot nog (voor mij nieuw) een rubriek met artwork van Charles Bukowski. Meer dan 1000 schilderijen maakte hij in zijn leven. Op de website zijn er een groot aantal te bekijken. Zoals bijvoorbeeld dit schilderij.

.

bukowskipainting115

Geplaatst op 23 april 2013, in Favoriete dichters, websites over poëzie en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. akismet-b413a666ae21255b787c580c8a2f8ce1

    In de jaren 70-tig bij boekhandel Bas in de Leidsestraat lag toen een keer de hele etalage vol met boeken over Charles Bukovski. Sprak me zeer aan, maar te weinig geld om ook toen al iets te kopen..Dus nooit iets gelezen, maar veel over ‘m.. Zeer interessante omstreden writer. Mooie Bijdrage. Groet Joshua

  2. Zijn schilderwerk ken ik en zijn gedichten ook. Het was een vreselijke man, kynisch en nog erger. Alleen er lopen hier in `bloggerskontenland` mensen rond die denken dat ze een epigoon zijn van Charles, laat staan een leeg ei. Jammer dat het Hollanders zijn die met een BH nog wat bij kunnen fratsen. Gr.

  3. fredvanderwal

    Zijn schilderwerk (van Bukowski) is absolute shit, zijn “powezie” knudde, zijn proza magistraal, slootmans uit niemandsland die in zeven sloten tegelijk loopt en voortdurend water maakt heeft nog nooit iets gepresteerd op schilder- noch schrijfgebied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: