Absurde gedichten

in weinig woorden

.

Zoals je weet mag ik op dit blog graag over de rafelranden van poëzie schrijven. Dit om te laten zien dat poëzie niet alleen maar gaat over vaste versvormen, serieuze zaken en diepe gevoelens. Met name op het internet zijn vele mooie vormen van poëzie te vinden die je raar, absurd en vreemd kan vinden of misschien helemaal geen poëzie maar die toch de moeite waard zijn om kennis van te nemen.

.

Hier een aantal voorbeelden van absurde gedichtjes en een voorbeeld van Google poetry. De laatste vorm kun je zelf maken door het intikken van zoektermen in Google en dan te kijken wat Google automatisch invult. Een nieuwe manier om ready mades of gevonden poëzie te vinden en te maken.

.

gek gedicht

 

gek gedicht 2

 

Google-Poems-06

Geplaatst op 16 april 2013, in Gedichten in vreemde vormen, readymades en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Hoi Wouter,
    dank voor je reactie nog! Ik kende de term readymade eigenlijk alleen uit de beeldende kunst, maar inderdaad, voor gedichten geldt natuurlijk hetzelfde.
    Wat leuk om hier nog een paar voorbeelden te zien, vooral die Google poetry is verrassend mooi! Het idee voor een ‘stiftgedicht’ heb ik overigens van de Zutphense stadsdichter Tim Pardijs. Groetjes, Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: