Ei

Of Pasen in light verse

.

Een van mijn favoriete websites is gedichten.nl

Niet alleen staan daar vele gedichten te lezen en is er veel dichtersinformatie te vinden, ook het interactieve gedeelte is zeer de moeite waard. Als het dan bijna Pasen is en je zoekt een Paasgedicht dan biedt gedichten.nl uitkomst.

Zoals in dit geval met een light verse gedicht van Driek van Wissen. Een gedicht dat de voormalig dichter des Vaderlands schreef over Pasen naar aanleiding van het feit dat Pasen samen viel (in 2002) met de komst van de zomertijd (zoals ook dit jaar van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart)).

.

Pasen 2002

Het paasfeest wordt een flop, zo valt te vrezen,
Want al was ik er als de kippen bij
Tot nu toe vond ik nergens nog een ei:
De Here is waarschijnlijk niet verrezen.
.
Hij had te weinig tijd om op te staan
Omdat de zomertijd is ingegaan.

.

grafijnement.blogspot.nl

 

Met dank aan gedichten.nl en grafijnement.blogspot.nl

Geplaatst op 28 maart 2013, in Favoriete dichters, Nieuws, websites over poëzie en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Inderdaad een hele leuke!
  Dit jaar ook voor mij een speciale, Pasen, mijn verjaardag en de laatste officiële dag als werknemer vanaf 1 april op rust!!
  Maar ook mijn verdriet om mijn zoon Tom net dan een maand geleden uit ’t leven gestapt!!

 2. joost tibosch sr

  @Engel Proficiat met verjaardag en pensioen, maar vooral sterkte met Tom!

  Proef hier ook de heavy van Wissen’toon: met onze hoofden kun je toch godsonmogelijk geloven dat iemand uit een graf kwam. Gelukkig weten we nu dat de eerste christenen na de afgang van Jezus toch gingen geloven, dat “God Jezus op het beslissende moment(=1-2-3:de derde dag) met zijn sterke rechterarm uit de doden heeft omhooggetrokken aan zijn rechterzij”. Later illustreerden ze dat met lege-graf-verhalen en hemelvaartverhaal, zoals volgens hun verhalen ook hun grote Mozes en Elias na hun dood niet meer te vinden waren. En natuurlijk met de bekende feesten. Geloven blijft dan nog wel een hele klus, maar het wordt er literair iets begrijpelijker op voor onze hersens.

 3. joost tibosch sr

  @Engel Proficiat met verjaardag en pensien, maar vooral sterkte met Tom.

  Ik proef ook de heavy vWissen’toon: met onze hersens kun je toch niet geloven dat er iemand uit een graf komt! Gelukkig weten we nu dat de eerste christenen na de afgang van Jezus gingen geloven dat “God op het beslissende moment(=1-2-3; de derde dag) met zijn sterjke rechterarm Jezus uit de doden omhoogtrok aan Zijn rechterzij”. Later illustreerden ze dat literair met lege-graf-verhalen en hemelvaartverhaal, omdat ook hun Jezus als hun grote mannen Mozes en Elia volgens de verhalen niet meer te vinden waren na hun dood. En heel wat later kwam de nog steeds bekende uitwerking in feestdagen. Paasgeloof blijft ook zo een hele klus, maar je hebt er met je hersens wat meer literair houvast aan.

 4. Als de paashaas maar langs komt.

 5. joost tibosch sr

  Sorry, ben een oude PC-oen. Merk dat iets niet is geplaatst, doe het dan nog een keer. Eigenlijk zonde van de tijd? En merk dan ineens dat het er mirabile dictu twee keer staat! Zou het dan toch aan de Paashaas liggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: