Waar het hart vol van is

Willem Wilmink

Op zoek naar een boek met gedichten voor mijn dochter in de bibliotheek (uiteraard want een goede collectie, duidelijk overzichtelijk en altijd bereikbaar en voorradig) kwam ik het boek ‘Waar het hart vol van is’ van Willem Wilmink tegen.

Niet direct wat ik zocht maar toen ik erin begon te lezen kon ik het ook weer niet wegleggen. Willem Wilmink neemt je mee langs vergeten dichters, verteld waarom bepaalde gedichten zo in elkaar zitten zoals ze in elkaar zitten, geeft aanwijzingen, achtergronden en uitleg.

Kortom een zeer lezenswaardig boek en niet alleen voor kinderen/jongeren.

Uit het boek een mooi stukje uit een gedicht ‘Huiswaarts reizende’ van de dichter J.C. Bloem die ook aan de orde komt over de liefde voor ouders;

.

Deze liefde kent geen gaan en keeren

kent geen afstand en gewiekten tijd;

de ééne drang van haar begeren

is hongeren naar eeuwigheid

.

ww

Een aanrader! Allemaal naar de bibliotheek en lezen maar!

Geplaatst op 24 augustus 2010, in Favoriete dichters, Literaire kunst en getagd als , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Aloysius Klepper

  Hallo Wouter,
  Bedank voor je reactie op mijn gedicht, ik zal het rechtzetten. Ik merk dat het vertaalprogramma van Google dat op mijn pc meedraaid soms rare dingen doet met mijn werkjes, ik heb daar niet altijd erg in en dan springen er letters in of af, ik merk dat ik dat vertaalprogramma eerst moet uitschakelen, dan gaat het wel goed.
  Groet, Aloysius.
  P.S. Heb nu wel jou web-log ontdekt en bij mijn favorieten gezet 😉

 2. Klinkt goed. Misschien kan ik het gebruiken voor mijn lessen (Nederlands) Maar het regent te hard om naar de bieb te fietsen… Dus dat moet nog even wachten…

 3. Hoi Wouter,
  Grappig, ik denk dat mijn eerste aanraking met poezie (behalve dan de bijbelse psalmen) Willem Wilmink is geweest. We hadden een boekje thuis staan en ik kan me nog een zin herinneren uit een gedicht: duizendeneen futiliteiten. Op de een of andere manier is me dat altijd bijgebleven. Volgens mij kan je slechter starten met lezen van andere dichters, dus het kan nooit kwaad voor je dochter!!
  Groetjes Brechtje

 4. dankjewel voor deze tip, wouter!!

  maandag ga ik op zoek! :-))

  fijne zondag,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: