Inspirerende avond in Maassluis

Grote verscheidenheid aan optredens

Op woensdag 28 januari, voorafgaand aan de nationale gedichtendag, werd in de bibliotheek van Maassluis een avond met dichters, muziek en een open podium georganiseerd.

Op het open podium traden dichters op uit de hele regio en zelfs uit België. Een mix van hilarische, serieuze, mooie, Bosnisch Kroatische liedjes, Arabisch gesproken gedichten kwam voorbij. De muziek werd verzorgd door singer/songwriter Mark Lotterman die zichzelf begeleide op gitaar. De Jambe poëzieprijs 2008 voor de meest spraakmakende dichter werd uitgereikt aan Jan Bais voor zijn bundel ‘Mond is spruitje’. Van Karel Kramer werd zijn nieuwe bundel ‘Liefdesgedichten’ gepresenteerd en tot slot traden een aantal dichters op die gepubliceerd hebben bij uitgeverij de Brouwerij.

Op het open podium traden op: Ko Norderisk, Yvonne Koenderman, Ton Colen, Otto Zeegers, Abu OmarRamadan, Rien van Schijndelen, Pero Senda, Daniël Brito, Bart Hannah enGeorge Meeder.

Dichters van uitgeverij de Brouwerij: Anne Borsboom (Brussels kant), Jan Bais (Mond is spruitje), David Muiderman (Met beide voeten in de modder), Karel Kramer (Liefdesgedichten), Wouter van Heiningen (Zichtbaar alleen) en Fonger Boontjes (De woede van hemel en hades).

Tevens werd de nieuwe dichter des vaderlands bekend gemaakt: Ramsey Nasr.

Uiteraard heb ook ik een voordracht verzorgd. Kijk hieronder voor wat foto’s van deze gezellige, interessante en afwisselende avond waar bijna 50 mensen aanwezig waren.

Open_podium_014

Open_podium_005

Open_podium_018

Open_podium_015

Open_podium_003

Open_podium_019

Geplaatst op 29 januari 2009, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. Klinkt goed – als jullie zo doorgaan is Maassluis (toch al een literaire stad natuurlijk) straks het poëtische hart van Nederland!

 2. Ziet er goed uit daar;-))

  Ramsey Nasr: een goede keuze en een prachtig gedicht, een innemende man en de beste van alle vijf moet ik zeggen. Maar das heel persoonlijk geloof ik.
  Een ECHTE Dichter die tal van gevoelsgebieden en politieke stellingnames boeiend kan verwoorden, met diepte, onthutsend, confronterend, pijnlijk en vol van gevoel.

  Zo, naar buiten;-))

 3. Absoluut een hele leuke avond, dorspekt met gevoel, humor en liefde….voor het gedicht en in het gedicht. De rauwe stem van Mark die snaren goed wist te raken. Een avond waar ik geen spijt van heb, uitdagend was en roept naar meer.

 4. Dank voor je complimentje Wouter.
  Volgende keer wil ik hierbij zijn!
  Fijn weekend straks 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: